
Les adultes en el projecte
Totes les adultes que acompanyem als infants treballem conjuntament per poder acompanyar i guiar als infants d'una forma amorosa, respectuosa, pròxima... compartint les mirades, els processos que observem en els infants per aconseguir objectius comuns que facilitin als infants el seu desenvolupament integral en els diferents contextos i donar resposta a les seves necessitats perquè visquin una infància feliç.

Les famílies
Volem que la participació de les famílies sigui contínua i que formeu part de l'activitat diària a l'espai, entenent així que el vostre paper serà flexible i s'adequarà segons les vostres necessitats. L’espai és un punt de trobada i per compartir la criança dels infants, per això creiem que la participació de les famílies ha de ser un eix fonamental en el projecte, convidant-vos a aportar tot allò que creieu dins de la dinàmica i el dia a dia al Niu de Criança Els Tubs.
Tanmateix volem que la relació entre l'equip i les famílies sigui contínua per tal de treballar conjuntament i vetllar per la criança dels vostres fills i filles. És per això, que volem concretar una sèrie d'actuacions per garantir aquesta relació i comunicació activa amb totes les famílies participants del projecte mitjançant assemblees, trobades amb les famílies i sobretot la comunicació i relació diària de forma individual i personalitzada a partir de diferents mecanismes (llibreta, graella d’informacions, el correu) i el contacte directe.

Les acompanyants
Entenem el projecte partint de la base que és dinàmic, viu, en constant creació i reinvenció, ja que està format per a persones que estem en constant creixement i construcció. Per tant, la nostra tasca principal és disposar i acompanyar l’espai perquè els infants puguin desenvolupar-se i enriquir-se en els diferents aspectes de la persona. Volem que a partir dels espais i el nostre acompanyament i observació els infants gaudeixin i visquin una infància plena, lliure, calmada, segura, natural, feliç… i ens comprometem amb cada un d’ells per poder atendre les seves necessitats individuals des del respecte i l’amor.
L'observació com a eina de documentació
Utilitzem l’observació per tal de documentar els diferents processos que es duen a terme en el dia a dia a l’espai. Com a equip a partir de l'observació podem compartir tot allò que veiem i reflexionar sobre el que succeeix en el dia a dia per tal de detectar les necessitats individuals i col·lectives dels infants que formen part del grup i poder buscar les estratègies, recursos i mecanismes per cobrir-les i acompanyar-les.
Així doncs, la pràctica de l’observació sistemàtica i la documentació pedagògica són eines imprescindibles que permeten: donar visibilitat als processos d’aprenentatge dels infants, analitzar les pròpies pràctiques educatives prenent qualsevol aspecte pedagògic dut a terme per a la seva observació, anàlisi i modificació, amb sentit i coherència. Comunicar i compartir qualsevol procés de la pròpia comunitat educativa mentre està passant, ja que trobem important i enriquidor poder compartir amb les famílies documentació del que va succeint a l’espai per poder donar a conèixer els diferents processos que es donen.